kb 1/2 kg répa
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál vaj
1 kávéskanál cukor
pici só
Nyers répából készítve :
a répát megtisztítom, karikára vágom.Egy evőkanál olajat felhevítek egy nagyobb serpenyőben.
Bele a répa, kevés só, kb. 1 kávéskanálnyi vaj, 1/2-1-kávéskanál cukor.( a vajtól szép csillogó lesz a répa, a cukor pedig karamellizálódik, plusz ízt ad a répának.
Nagy lángon, kevergetve pároljuk amíg el nem készül, kb 8-10 perc, attól függően, ki mennyire szereti puhára vagy kicsit roppanósabbra főzni.
Ha kicsit le akarom pirítani, tovább főzöm 3-5 percig.
Fagyasztott, vagy friss répából készíthető.
Fagyasztott répa: hűtőből egyenesen megy a tűzhelyre!
Mossuk meg a burgonyát és héjában főzzük meg, hagyjuk kihűlni. Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra, öntsünk egy tepsibe, vagy hőálló edénybe olívaolajat (vagy napraforgó o...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom a cukros vízben, a lisztet meg a sót összekeverem, beleütöm a tojást és összegyúrom. Ha kívánja, megkínálom még egy kis vízzel. Meleg helyen jó fél órát kel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megtisztított újkrumplit forrásban lévő sós vízben kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat keményre főzzük, hideg víz alá tartj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű