8 szelet sertés karaj (csont nélküli)
só
liszt
3 tojás
zsemlemorzsa
olaj
A húst megmosom, ha nincs felszeletelve, felszeletelem. Miután lecsöpögött, egy húsklopfolóval kiklopfolom. Ízlés szerint megsózom a hússzeleteket. Előkészítem a bundázáshoz a hozzávalókat, az egyik tányérba liszt kerül, a másikba zsemlemorzsa, míg a harmadikba leütöm a 3 tojást, felverem őket, majd ízlés szerint sózom.Egy tepsibe zsírpapírt teszek, majd a hússzeleteket egyesével bepanírozom, előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a morzsába kerülnek. A bepanírozott hússzeleteket a zsírpapírra fektetem, majd a felső felüket egy ecset segítségével megkenem étolajjal. A 8 szelethez kb. 1-1,5 dl olaj szükséges.A sütőt előmelegítem 180 fokon, majd a húsokat 30 percre beteszem sülni. Amikor letelik az idő, óvatosan átfordítom a hússzeleteket, majd újabb 30 percre a sütőbe teszem. Amint a hús megsült, már tálalható is.
A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flekken fűsz...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn. Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizet forralni, tésztát beletenni. Szűzérmébe sajtot, cukkinit tenni. Ezt baconbe tekerni és megsütni. Mellé tenni: spenótot, cukkinit, paradicsomot, fokhagymát, sajtot. Ha a té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojást sós vízben megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2 tojással, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű