menu

Családireceptkönyv.hu

Red velvet torta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥PISKÓTA
300 g búzaliszt (BL55)
10 g holland kakaópor
115 g vaj
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília eszencia
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
5 g só
250 ml író
4 evőkanál ételfesték - piros
5 g szódabikarbóna
5 g ételecet (10%-os)
♥KRÉM
250 g mascarpone
130 g porcukor
1 evőkanál vanília eszencia
400 ml habtejszín (30-32%-os)

Elkészítés:


A liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt is tovább keverjük.
Az íróhoz adjuk a sót, és a színezőt alaposan elkeverjük majd ezt is a vajas masszához öntjük, elkeverjük. (Ha nem sikerül írót venned, azt írják akkor hétharmad joghurt, egyharmad víz keverékével helyettesítheted.) Hozzáadjuk az átszitált kakaós lisztet, és csomómentesre elkeverjük. A szódabikarbónát, és az ecetet egy kis tálban elkeverjük (pezsegni fog), majd ezt is a tésztához adjuk, alaposan elkeverjük, És mehet a vajjal kikent lisztezett tortaformákba. Mivel nekem egy tortaformám van, így a tésztát, hogy tuti egyforma legyen mind a három lap, mérleg segítségével elosztottam, külön kis tálkákban és egymás után sültek meg.
175 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a tortalapokat. (Egy tortalap sül meg 20 perc alatt, persze ha van 3 forma és befér a sütőbe, akkor a 3 sül meg annyi idő alatt.) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a közepe is. Ha igen akkor kivesszük rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű mascarponét a porcukorral csomómentesre kikeverjük, a tejszínt kemény habbá verjük. (Csak a jól lehűtött tejszínt lehet felverni!) Majd több részletben a mascarponéhoz adjuk, elkeverjük.
Ezzel a krémmel összeállítjuk a tortát. A krémmel a külső részét is bevonjuk.
Végül ahogy szeretnénk, díszítjük. Én az egyik tortalapnak a tetejét levágtam ezt aprító gépben ledaráltam ez ment a tetejére díszítésképp, de lehet belőle az oldalára is tenni, ha valaki szeretné, én ott csak egy habkártyával körbehúztam.
Alapos hűtés után szeleteljük az elkészült vörös bársony tortát.

Red velvet torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajttorta (Bmintbalázs)
Sajttorta (Bmintbalázs)

Ez a mennyiség egy 23 cm-es, csatos tortaformához elegendő.,K kb. 16 szelet sajttorta lesz belőle. Melegítsd be a sütőt 150 fokra, vajazd ki a 23 cm-es tortaformát, és bélelj ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Piskótatekercs
Piskótatekercs

4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és 10 deka porcukrot, 4 tojás sárgáját és 10 és fél deka lisztet keverünk hozzá. A tepsit és papírt kivajazunk s arra ujjnyi vastagon felkenjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Epres sajttorta
Epres sajttorta

Először egy 24 cm-es tortaformát kívülről vonjunk be többrétegű alufóliával, majd a belsejét béleljük ki sütőpapírral. A zabfalatokat morzsoljuk össze. A margarint (v. ízlés sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Francia almatorta Hugié
Francia almatorta Hugié

A tésztához egy közepes méretű tálban a lisztet, a puha vajat, a cukrot, egy csipet sót összegyúrunk 2 evőkanál hideg vízzel. Ha szükséges, kávéskanalanként adunk hozzá még viz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk