20 dkg Rama Vajas Íz
1 db tojás
1 evőkanál citromlé
30 dkg liszt
1 db citrom
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
10 dkg porcukor
1 db tojásfehérje
Egy tálban elvegyítjük a lisztet a porcukorral, ráreszeljük az alaposan megmosott citrom héját, hozzáadjuk a tojást, a fűszert, ráforgácsoljuk a Rama margarint, majd összedolgozzuk. Hideg kézzel gyorsan simára gyúrjuk és letakarva kb. egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkán, kb.3 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd tetszőlegesen kiszaggatjuk belőle a kívánt formákat.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 2-3 adagban, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük adagonként.
Míg hűlnek,elkészítjük a rózsaszín mázat. A tojásfehérjét lassú fokozaton elkezdjük verni ,majd nagyobbra kapcsolunk és lassan adagoljuk hozzá a cukrot. Ezután óvatosan a citromlevet és ételfestéket. Megkenjük vele a kihűlt sütiket és tetszőlegesen díszítjük.
A magokat összeaprítjuk, majd rálocsoljuk a mézes-kókuszolajos keveréket. Nagy tepsin szétterítve 150-180 fokon 10-15 percet pirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKenjük ki vajjal a tepsit, hogy az már kész legyen. A barna cukrot karamellizáljuk, majd ha kész vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mézet, a sót és a kockákra vágott vajat és főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. A tejfölből először csak egy kanállal adunk hozzá, ha a tészta elég lágy, nincs szükség a második kanálra. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű