Kb 2 kg báránycomb (fél vagy egész)
2 szál rozmaring
8 db boróka bogyó
2 gerezd fokhagyma, aprítva
2 tk durva tengeri só
2 tk nádcukor
1 ek puha vaj
2 fej vöröshagyma
1.5 dl csirkeleves
2 ek szilvalekvár
2 ek gin
Egy mozsárban a rozmaring leveleket, boróka bogyókat a sóval összetörjük, majd a fokhagymát, cukrot és vajat hozzáadjuk. Durva pasztává zúzzuk.
A leöblített combot áttöröljük, majd késsel összevagdossuk. A vajas pasztával bedörzsöljük, az ujjunkkal a résekbe nyomjuk a fűszeres vajat. Kb fél órán át marinálni hagyjuk.
A sütőt 200 fokra felmelegítjük.
A hagymát vastag szeletekre felvágjuk, ezekkel egy tepsit kibélelünk. A hagymára fektetjük a combot, betesszük a sütőbe. 20 perc után a sütőt lejjebb, 180 fokra állítjuk.
Kb 1 órán át sütjük, attól függően, hogy mennyire átsülve kedveljük a bárányhúst.
Kivesszük a combot a sütőből, áttesszük egy tányérra, fóliával leborítjuk. 20-30 percig pihentjük.
Közben elkészítjük a mártást. A keletkezett szaftot egy lábasba átszűrjük, hozzáadjuk a csirkelevest, forráspontig melegítjük, Hozzáadjuk a lekvárt és a gint, majd sűrű, selymes mártássá redukáljuk.
A húst felszeleteljük, a mártással leöntve tálaljuk.
♥ Ha idősebb bárányhúst alkalmazunk, akkor érdemes tovább marinálni a combot
A tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Amíg a tészta elkészül a báránycombot kb. 2x2 cm-es kockára vágjuk. Beletesszük egy tálba, sózzuk, durvára vágott borsot, rozmaringot szórunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelöntöm 2 liter vízzel a húst, főzöm két óráig, amíg félig megpuhul. A disznó 1 óráig fő. Fűszerezem. Beleteszek két krumplit, répát, fehérrépát, zöldséget, karalábét kockára vá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA zellerpürével kezdem a menüsor készítését. Meghámozom a zellert és a burgonyát, felkockázzuk és felrakom főni, annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük 10-15 perc alatt. Ha a ví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJdndjx
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű