menu

Családireceptkönyv.hu

Sütipecséthez ♥ Vajas keksz és variációk


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Vajas keksz alap recept hozzávalói:
150 g kristálycukor,
1/2 csomag vaníliás cukor,
350 g liszt,
130 g vaj,
2 tojás,
reszelt citromhéj.
Az alap recepthez extra ízesítést hozzáadva, különféle keksz készülhet:
♥Citromos : + 2 citrom reszelt héja és 4 evőkanál citromlé
♥Kókuszos : + 70 g kókuszreszelék
♥Mandulás : + 60 g darált mandula
♥Mogyorós : + 60 g darált mogyoró
♥Kakaós : + 10 g kakaópor
♥Vaníliás : + 40 g vaníliás cukor

Elkészítés:


Mindegyik verziónál ugyanaz az javasolt elkészítési mód:
gyúrjuk össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát hűvös helyen legalább 2 órán keresztül.
A kiszúróval vágjuk ki a kekszkarikákat, majd mintázzuk meg őket a pecséttel, ezt követően sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezve,
160 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb.10-12 percet.

Sütipecséthez ♥ Vajas keksz és variációk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

Elkészítése: A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lúdláb szelet – Csupa, csupa csokis süti… persze azo
Lúdláb szelet – Csupa, csupa csokis süti… persze azo

A tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd kakaós mézeskalács
Svéd kakaós mézeskalács

A kakaót és a lisztet összekeverni és benne elmorzsolni a margarint. Majd a többi hozzávalót is beletenni és finom masszává gyúrni. Minimum 3 órát, maximum 1 napot pihenni hagyni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hangyaboly
Hangyaboly

A krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk