Vajas keksz alap recept hozzávalói:
150 g kristálycukor,
1/2 csomag vaníliás cukor,
350 g liszt,
130 g vaj,
2 tojás,
reszelt citromhéj.
Az alap recepthez extra ízesítést hozzáadva, különféle keksz készülhet:
♥Citromos : + 2 citrom reszelt héja és 4 evőkanál citromlé
♥Kókuszos : + 70 g kókuszreszelék
♥Mandulás : + 60 g darált mandula
♥Mogyorós : + 60 g darált mogyoró
♥Kakaós : + 10 g kakaópor
♥Vaníliás : + 40 g vaníliás cukor
Mindegyik verziónál ugyanaz az javasolt elkészítési mód:
gyúrjuk össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát hűvös helyen legalább 2 órán keresztül.
A kiszúróval vágjuk ki a kekszkarikákat, majd mintázzuk meg őket a pecséttel, ezt követően sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezve,
160 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb.10-12 percet.
Elkészítése: A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaót és a lisztet összekeverni és benne elmorzsolni a margarint. Majd a többi hozzávalót is beletenni és finom masszává gyúrni. Minimum 3 órát, maximum 1 napot pihenni hagyni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű