menu

Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor (Ánizsos-étcsokis)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 +10 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
egy lapos evőkanálnyi szőlőcukor
csipet őrölt gyömbér vagy őrölt ánizs
kakaópor

Elkészítés:


A tejszínt forrald fel a szőlőcukorral, majd a tűzről levéve add hozzá a gyömbért és 10 dkg apróra vágott étcsokit. Alaposan keverd össze, majd tedd hűtőbe 15-20 percig, amíg megdermed, de nem keményedik meg. Ha mégis megkeményedik, és nem lehet formázni, tedd néhány pillanatra a mikróba. Add hozzá a vajat, és robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton kezdve dolgozd simára, majd a legnagyobb fokozaton habosítsd. Sütőpapírral bélelt, alacsony tepsibe simítsd a masszát, és tedd hűtőbe 10 percre. Ezután vágd kis szeletekre. A megmaradt csokit vízgőz fölött olvaszd fel, a kakaóport szórd egy tálcára. Egy villa segítségével a szaloncukrokat egyesével mártsd a csokiba, majd forgasd a kakaóporba, és csak akkor vedd ki belőle, ha már megszilárdult.

Szaloncukor (Ánizsos-étcsokis)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Zserbó ZOOs facebo9kos
Zserbó ZOOs facebo9kos

1 nap állni, aztán lehet szeletelni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsákai
Bejgli
Bejgli

Töltelék A töltelékek hozzávalóit egy lábosban összekeverjük, és folyamatosan kevergetve jól felmelegítjük. Ez intenzívebb ízt ad a tölteléknek. A kész masszát akár egy éjszakára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Mézeskalács torta
Mézeskalács torta

Elkeverjük a tészta száraz hozzávalóit, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat és végül a mézet. Összegyúrjuk, és legalább 2-3 órát hűtőben pihentetjük. A pihentetés után lisztezett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Omlós párizsi diós rudak
Omlós párizsi diós rudak

A tésztához a diót elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel. A tojást és a tojássárgáját elkavarjuk, majd a cukros-diós keverékhez adjuk. A kézi mixerrel eldolgozzuk, majd kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk