10 +10 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
egy lapos evőkanálnyi szőlőcukor
csipet őrölt gyömbér vagy őrölt ánizs
kakaópor
A tejszínt forrald fel a szőlőcukorral, majd a tűzről levéve add hozzá a gyömbért és 10 dkg apróra vágott étcsokit. Alaposan keverd össze, majd tedd hűtőbe 15-20 percig, amíg megdermed, de nem keményedik meg. Ha mégis megkeményedik, és nem lehet formázni, tedd néhány pillanatra a mikróba. Add hozzá a vajat, és robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton kezdve dolgozd simára, majd a legnagyobb fokozaton habosítsd. Sütőpapírral bélelt, alacsony tepsibe simítsd a masszát, és tedd hűtőbe 10 percre. Ezután vágd kis szeletekre. A megmaradt csokit vízgőz fölött olvaszd fel, a kakaóport szórd egy tálcára. Egy villa segítségével a szaloncukrokat egyesével mártsd a csokiba, majd forgasd a kakaóporba, és csak akkor vedd ki belőle, ha már megszilárdult.
1 nap állni, aztán lehet szeletelni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék A töltelékek hozzávalóit egy lábosban összekeverjük, és folyamatosan kevergetve jól felmelegítjük. Ez intenzívebb ízt ad a tölteléknek. A kész masszát akár egy éjszakára...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkeverjük a tészta száraz hozzávalóit, hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat és végül a mézet. Összegyúrjuk, és legalább 2-3 órát hűtőben pihentetjük. A pihentetés után lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a diót elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel. A tojást és a tojássárgáját elkavarjuk, majd a cukros-diós keverékhez adjuk. A kézi mixerrel eldolgozzuk, majd kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű