menu

Családireceptkönyv.hu

Szaloncukor (Rumos-marcipános)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg hántolt mandula
20 dkg étcsokoládé
15 dkg porcukor
kandírozott narancshéj
1 kupica rum

Elkészítés:


A mandulát őröld porrá, és keverd el a szaloncukorral.
Önts hozzá egy kupica rumot és egy nagyon pici vizet, éppen csak annyit, hogy összeálljon masszává.
Ezután gyúrd hozzá a kandírozott narancshéjat, majd kézzel formázz belőle szaloncukrokat, és tedd őket sorban egy zsírpapírra.
Gőz felett olvaszd meg a csokit, majd egy villa segítségével egyesével mártsd bele a szaloncukrokat, és tedd vissza őket a zsírpapírra, amíg a bevonat meg nem szilárdul.

Ha nincs kedved elkészíteni a marcipánt, akkor készen is vásárolhatsz. Ez esetben dolgozd csak össze a narancshéjjal és a rummal, majd formálj belőle kis tojásokat, és mártsd a csokiba.

Szaloncukor (Rumos-marcipános)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Pácolt tojás (megcsinálni)
Pácolt tojás (megcsinálni)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Zserbószelet
Zserbószelet

A hozzávalókat össze elegyítjük,3 részre osztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra Az első lapot lisztezett deszkán,vany nyújtólapon kinyújtjuk a tepsi nagyságára amit előzőleg...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Amália
Beigli !Nándori féle
Beigli !Nándori féle

Egy tálban a lisztet a hideg zsiradékkal elmorzsoljuk, mint az omlós tésztánál, (lehet géppel is ) akkor jó, ha a zsiradék apró morzsaszerű a lisztben, majd kevés langyos tejben o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Habkarika
Habkarika

1. A sütőt 80 °C-ra előmelegítjük, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt. 2. A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, és vízgőzre tesszük. (1 db toj...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk