menu

Családireceptkönyv.hu

Szamosza marhahússal töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g darált marha
100 g mélyhűtött borsó
1 répa
1 nagy vagy 2 kicsi hagyma
1 kk friss koriander
2 kk kurkuma por
1 kk só
3 ek
olaj
16 brick ( 1 cs.réteslappal helyettesíthető)

Elkészítés:


♥ TÖLTELÉK
1. a répát apró kockákra vágom, 10 percig főzöm, majd lecsepegtetem.
2. a hagymát apróra vágom, felaprítom a koriandert.
3 . egy edényben 3 ek olajat forrósítok , majd 2 percig dinsztelem benne a hagymát időnként megkeverve..
4. Hozzáadom a darált húst, 1 csapott kk sót, a darált borsot, 2 kk kurkumát, megkeverem, 1 percig sütöm,
5. majd hozzáadom a borsót és a répát és a koriandert, kevergetem.
6. lezárom a gázt, a tölteléket kiöntöm egy tálba.
♥ SAMOUSSA:
a szögletes formában árult tészta praktikusabb a kereknél.
2 lapot használok, amit 5 cm-es csíkokra vágok. ( A tésztát amit éppen nem használunk,nedves törlőbe burkoljuk, mert a levegőn könnyen szárad.)
2 db dupla lapot veszek, és az alsó felébe halmozok 2 kk. tölteléket. elkészítem a háromszöget. A tésztát ráhajtom a szemközti oldalra, majd a derékszögű
oldalt tovább hajtom a túloldalra, igy hajtogatom tovább a végéig, majd a fennmaradó oldalt betűröm, mintha boríték lenne.
Az elkészült samoussákat azonnal sütöm.
Felforrósítom az olajat, majd belehelyezem a samoussákat és aranybarnára sütöm mindkét oldalon.
Konyhai papírtörlőre szedem, hogy a fölösleges olajat leitassam.
Harissa szósszal tálaljuk.

Szamosza marhahússal töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Marhaszelet paradicsomos mártással és nyári lencsesa
Marhaszelet paradicsomos mártással és nyári lencsesa

r.A hátszínt felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. Meglocsoljuk olajjal, és egy éjszakát érleljük a hűtőben.A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, az olajon megfon...

Elkészítési idő: 14+1 ÓRA
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Beatrix
Marhapörkölt
Marhapörkölt

A húst leinazzuk, 3X3 cm-es kockára vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, ill. a paradicsompürét és a húst, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pacalpörkölt burgonyával
Pacalpörkölt burgonyával

Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk, amikor felforrt leöntjük és ezt többször legalább/ négyszer, ötször/ ismételjük mindaddig, amíg teljesen szag...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Hunyadi rostélyos
Hunyadi rostélyos

1 kg marhafelsál szeleteket kiverve sózva töltünk: 4 dkg zsírba keverünk 4 tojás sárgát hozzáadva 20 dkg sós vízben kifőtt makarónit 20 dkg apróra vágott sonkát 2 kanál tejfelt, só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk