.olaj,só,őrölt bors,80 dkg hátszín,Mártás...2-3 db paradicsom,1 fej jégsaláta,2 db lila hagyma,4 db főtt tojás,10 dkg vörös lencse,1 csokor oregánó,1 evőkanál paradicsom püré,1 vöröshagyma,2-3 evőkanál étolaj.Öntet...1 kávéskanál porcukor,só őrölt bors,1/2 dl tárkony ecet,1 kávéskanál dijoni mustár.
r.A hátszínt felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. Meglocsoljuk olajjal, és egy éjszakát érleljük a hűtőben.A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, jól elkeverjük, ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval vagy bazsalikommal fűszerezzük. Felhígítjuk egy kis vízzel, és pár perc alatt készre forraljuk. A lencsét egy csipet sóval pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük és lehűtjük. A lila hagymát karikákra vágjuk, finoman megsózzuk. A darabokra vágott jégsalátát és paradicsomot egy salátástálban összekeverjük, hozzáadjuk a lencsét meg a cikkekre vágott főtt tojást.Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát. A hátszínszeleteket grillen megsütjük, közben megkenegetjük a paradicsommártással. A lencsesalátával tálaljuk, a maradék paradicsomos mártást pedig kis tálkában mellé kínálhatjuk.
A bolognai spagetti a világ egyik legegyszerűbb kajája, mégis sokan készítik porból. Egy olyan receptet mutatunk, ami szerintünk TÖKÉLETES, de persze ha nektek már megvan a jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA maradék marhasültet pici vízzel felmelegítem, mustárral ízesítem : és a lisztes tejszínnel felforralom. Kifőtt spagettivel tálalom.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA hagymát összevágjuk. A zöldségeket letisztítjuk, darabokra vágjuk. A húst felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ha üveges lett, rátesszük a zöldsége...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA sós kekszet konyharuhába tesszük, és jól odavagdossuk az asztalhoz (olyan lazán Jamie-sen), vagy húsklopfolóval odasuhintunk neki. A húst tálba tesszük, hozzáadjuk a megtört keks...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű