menu

Családireceptkönyv.hu

Szőlős kuglóf vaníliás krémmel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
4 kis fürt vörös szőlő
5 evőkanál liszt
3 evőkanál kristálycukor
3 tojás
2 kisebb nektarin
1 csomag sütőpor
1 csipet só
♥ KRÉM:
4 dl tej
4 evőkanál cukor
2 dl tejszín
1 fürt vörös szőlő
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál bor
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
♥ ÖNTET:
2 evőkanál lekvár
1 evőkanál citromlé
♥ DÍSZÍTÉS:
porcukor
gyümölcsök

Elkészítés:


A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, a sárgájához adagold hozzá a cukrot, és keverd habosra. Moss meg két fürt szőlőt, szemezd le, botmixerrel pépesítsd, szűrd le, csak a gyümölcs levére lesz szükséged. Öntsd a tojássárgához, keverd el, majd kanalanként adagold bele a sütőporos lisztet, végül pedig a keményre felvert tojáshabot.
A nektarinokat mosd meg, kockázd apróra. Két fürt vörös szőlőt szemezz le, és a szemeket a nektarinnal együtt forgasd lassan a piskótatésztába. Halmozd bele egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd meg, utána a tésztát hűtsd ki.
A krémhez a tejet a cukorral és a pudingporral dolgozd el, majd állandóan kevergetve főzd addig, amíg sűrű nem lesz. Ha kész, a krémet is hűtsd langyosra. A szőlőszemeket villával nyomkodd át, és a borral együtt keverd a pudingba. Utoljára a habfixálóval keményre vert tejszínhabot forgasd óvatosan a krémbe, majd halmozd a kihűlt kuglóf középen lévő lyukba.
Az öntethez keverd el a lekvárt a citromlével, és csorgasd a kuglóf tetejére. Végül hintsd meg porcukorral, és díszítsd nektarinnal és szőlőszemekkel.

Szőlős kuglóf vaníliás krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos kalács
Mákos kalács

Tészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kakaós napraforgó
Kakaós napraforgó

A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe tesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a meglangyosított vízzel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Knédli
Knédli

Felfuttatom az élesztőt hozzá adom a tojást, a sóval összekevert lisztet, a vizet apránként, hogy kelttészta keménységű tészta legyen. Nagyon jól ki kell dagasztani, majd duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Régimódi kakaós kalács
Régimódi kakaós kalács

egy püspökkenyér formához: – 4 bögre fehér finomliszt (50 dkg) – háromnegyed bögre kristálycukor (12 dkg) – 1 kis pohár tejföl (150 g-os) – 1 tojás – 5 dkg vaj – negyed bögre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk