1/2 kg pulykamell
30 dkg gomba
1 nagy pohár tejfel
2 nagy hagyma
pár szál snidling (elmaradhat)
3 evőkanál olaj
1/2 pohár víz
só,
bors
Vágd fel csíkokra a pulykamellet, majd élénk tűzön jól pirítsd meg. Tisztítsd meg, vágd fel a hagymát és olajon dinszteld meg egy akkora edényben, amiben majd minden hozzávaló elfér. Sózd és borsozd ízlésed szerint, majd add hozzá a húst és 1/2 pohár vizet. Enyhe tűzön főzd néhány percig, majd add hozzá a tejfelt. Hagyd főni 5 percig.
Mosd meg, tisztítsd meg majd aprózd fel a gombát, és ha használsz, akkor a snidlinget is. Add ezeket is az ételhez, lassú tűzön főzd tovább 5 percig. Meleg tányérokba tálald egy csésze basmati rizzsel.
Hogy ízesebb legyen, a 1/2 pohár vízbe 1 leveskockát is tegyél.
Ha nem szereted a snidlinget, kiválthatod petrezselyemmel vagy turbolyával.
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. A paprikát karikákra vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 1-1 szelt bacont, trappista sajtot és 4-5 karikacsípős paprikát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet egyforma kockákra vágom és beleforgatom a só, bors, fokhagyma és gyömbér keverékébe, majd lisztben, tojásban és ismét listben megforgatóm őket. Forró olajban kisütö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé ren...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárnyakról vágjuk le a szárnyvég ízületet (tegyük el, jó lesz valamikor alaplének) és ha úgy gondoljuk, akkor válasszuk szét a másik ízületnél is. A fűszereket ízlés szerinti...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű