6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
2 paradicsom hámozva
4 gerezd fokhagyma
1 kk darált pirospaprika
1 kk mustár
1/2 doboz sör
só,
bors
olaj
törött bors
1 kk Vegeta
1/2 pohár tejfel
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát felvágom, a hagymát felkarikázom és olajjal kikent tepsibe teszem.
Közéjük vegyítem a felkockázott füstölt szalonnát is.Kézzel jól megforgatom az egészet az olajban, kevés vegetát is eloszlatok rajta. A húsokat átkenem olajjal, sózom, borsozom és ráteszem a burgonyára.
A 2 paradicsomot, 1kkanál mustárt a törött borssal, 4 gerezd fokhagymával, 1 kkanál Vegetával 1/2 pohár tejfellel és a sörrel turmixgépben összeforgatom. Ráöntöm a húsra. 45-50 percen át 180 fokos sütőben lefedve fólia alatt sütöm,majd a tetőt (fóliát) levéve 15-20 percig fólia nélkül. Sütési hőfok:220° légkeveréssel.
Sütés közben a húsokat megforgatjuk hogy minden oldaluk jól megpiruljon. Ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés vizet
Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat. A combokat bekenjük a vajjal, és belemártogatjuk a szószba. Tepsibe szo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megmosott, megtisztított combokat a sóval, borssal és az 2 cs. fűszerkeverékkel jól befűszerezzük. A tepsibe beletesszük. Olajat és vizet öntünk alá. (Én raktam mellé burgonyá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát és a paprikákat kis kockákra vágjuk. A re...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Közepes