2 kg krumpli
3-4 szelet szalonna
1 nagyobb fej hagyma
olaj
grill fűszersó
fokhagyma granulátum
őrölt kömény
őrölt fehérbors
vegeta
szójaszósz
csípős paprika szósz
ketchup
A krumplit meghámozom felvágom hosszúkásra, a szalonnát kb 1 cm -es darabokra vágom, a hagymát felkarikázom.
A tepsi aljára olajat öntök, majd belehelyezem a krumplit, a felkarikázott hagymát, a kockára vágott szalonnát.
Megszórom a krumplit grill fűszerkeverékkel, őrölt fehér borssal és köménnyel, majd rászórom a fokhagyma granulátumot. Öntök rá olajat, szójaszószt, csípős paprika szószt és ketchupöt.
A fűszereket egyéni ízlés szerint adagoljuk!!!
Kézzel alaposan összeforgatom az anyagokat, majd öntök mellé a tepsi oldalai mentén 2 dl vizet. (lehetőleg nem a krumplira, hogy a fűszerek rajta maradjanak!)
Lefóliázom és 200°-ra előmelegített sütőbe teszem 1 órára.
Utána leveszem a fóliát, és pirosra sütöm a krumplit 10-15 perc alatt.
Ha szükséges kevés vizet öntök alá.
1. A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát. 2. Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát félkörökre vagy csíkokra vágjuk, kevés olajon puhára pároljuk, majd ráöntjük a konzerv tartalmát, só, bors és összefőzzük. Kész Miért jó? Lehet hozzá még bármilyen zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, szárazra töröljük és cikkekre vágjuk. Enyhén sós vízben, 8-10 percig előfőzzük, majd leszűrjük, meglocsoljuk az olajjal és megszórjuk a borssal, a fűszerpapr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarikázzuk fel a sárgarépát és a zellert (ez utóbbi félhold alakú lesz) és tegyük fel főni egy lábasban a narancslével és 2,5 dl vízzel. Amint felforrt letakarjuk, és kisebb lángon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű