menu

Családireceptkönyv.hu

Thai édes chili szósz


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 gerezd fokhagyma
1-2-3 chili paprika (ízléstől függően, az enyémben 3 van)
180 ml víz
60 ml almaecet
3 g só
100 g cukor
9 g keményítő
2 ek víz

Elkészítés:


A paprikákat (magjával együtt) és a fokhagymát apróra vágjuk. A 180 ml vizet az almaesettel a sóval és a cukorral felforraljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és fokhagymát. 3 percig forraljuk. Ezalatt a keményítőt elkeverjük a 2 ek vízzel és besűrítjük vele a fővő paprikát. Sterilizált üvegbe tesszük és lezárjuk. Én száraz dusztban hagytam kihűlni.
A receptben szereplő mennyiségből a képen látható, 2 üvegnyi lett (egyenként 1,25 dl-es üvegek)

Thai édes chili szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
 Mézes- Mustáros
Mézes- Mustáros

A nedves összetevőket egy bögrébe csurgatom és alaposan összekeverem, majd fokhagymanyomóval hozzáadom a fokhagymát is, és újra elkeverem. Voilá, oh-la-la!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Klasszikus sajtszósz
Klasszikus sajtszósz

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig pirítjuk. Kevergetve felöntjük a tejjel, felforraljuk, közben csomómentesre keverjük, és további 5 percig főzzük. A resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almavaj
Almavaj

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk. Az almalevet, a cukrot és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy a cukor elolv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Pikáns mártás kínai kelhez
Pikáns mártás kínai kelhez

A hozzávalókat összekeverjük, hűtés után foigyasztható

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk