menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg darált hús
6-8 tölteni való (TV) paprika
10 dkg rizs
1 tojás
1 közepes vöröshagyma
só, bors
1 evőkanál édes pirospaprika + némi csípős (elmaradhat)
1 teáskanál liszt
3-6 dkg cukor (ízlés szerint)
2-3 babérlevél
1 üveg (360 ml) sűrített paradicsom
5 dkg liszt
kb. 1 l húsleves alaplé vagy víz + leveskocka

Elkészítés:


A darált húst alaposan összekeverjük a rizzsel, a tojással, az apróra vágott hagymával, a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. A zöldpaprikák végét levágjuk, a csumájukat kivesszük, a fűszerezett húst lazán beletöltjük. A maradék töltelékbe kavarjuk a teáskanál lisztet, és gombócokat formálunk belőle. Egy széles lábos aljába tesszük a paprikákat és a gombócokat, ráöntjük a húslevest, hogy éppen ellepje a paprikákat, beleszórjuk a babérlevelet, és lefedjük. Forrás után addig főzzük kisebb lángon (25-30 perc), amíg jó félig meg nem puhul a töltelékben a rizs. Közben a sűrített paradicsomot – lehetőleg kézi habverővel – alaposan összekeverjük az 5 dkg liszttel. Hozzáöntünk keveset a forró főzőléből, majd az egészet a lábosba öntjük, és készre főzzük az ételt. Főzés közben kevés cukorral, valamint sóval, borssal is ízesítjük, ízlés szerint. Friss kenyérrel tálaljuk, de kínálhatunk mellé főtt burgonyát is.

Töltött paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Zöldséges és gombás gabonakása
Zöldséges és gombás gabonakása

Ha árpából, búzából vagy barnarizsből készítjük a kását, 6-8 órával előtte (éjszakára) áztassuk be a gabonát. Meleg olajban fonnyasszuk meg a felaprított vöröshagymát, tegyük rá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lábtörlő
Lábtörlő

A tésztát tepsi méretűre nyújtom. Zsírozott, lisztezett tepsibe emelem a kinyújtott tésztát(zsírpapírral bélelt tepsi is jó). Késsel hosszanti irányban végigvágom a tésztát, de a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
ZÖLDBORSÓPÖRKÖLT GALUSKÁVAL
ZÖLDBORSÓPÖRKÖLT GALUSKÁVAL

Összekeverjük a lisztet a tojással, egy kevés sóval és a megtisztított, finomra vágott medvehagymával (vagy fokhagymával). A tésztamasszából galuskákat szaggatunk forrásban lévő, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Extra ropogós fűszeres tócsni
Extra ropogós fűszeres tócsni

burgonyákat meghámozzuk, lereszeljük, majd jéghideg vízbe rakva átmossuk. Egy szűrőt vékony textillel kibélelünk, és belekanalazzuk az előzőleg kicsavart burgonyát, majd felül öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk