menu

Családireceptkönyv.hu

Toszkán lencsés egytál


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg lencse
15 dkg kolozsvári szalonna
2 fej hagyma
1 szál füstölt kolbász
0,5 – 1 l alaplé (húsleves)
1 kis doboz sűrített paradicsom
só, bors, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom

Elkészítés:


A lencsét előző este beáztatjuk, de ha elfelejtettük, akkor meleg vizet rátöltve másfél óra alatt szépen átázik.

A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk, a kolbászt karikára. Kanálnyi zsiradékon kiolvasztjuk a szalonnát, majd megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a kolbászkarikákat, kissé azt is megpirítjuk. Felöntjük
az alaplével és beletesszük a lencsét. Annyi vízzel egészítjük ki, hogy két ujjnyira ellepje a lencsét. Megfűszerezzük és csendesen főzzük 20-30 percig. A lencse sokkal hamarabb megpuhul, mint a bab, ezért rendszeresen nézzünk rá, nehogy szétfőzzük. A főzeléknél hígabb, a levesnél sűrűbb legyen, hogy eredményesen kúrálja esetlegesen másnapos gyomrunkat.

A lágyabb ízek kedvelőinek tejfölt is készítünk az asztalra, de anélkül az igazi.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ apró szemű fehér babból is megfőzhetjük, úgy is nagyon finom lesz.
♥ Ha van maradék főtt, füstölt húsunk, azt is belekockázhatjuk, de a sok kolbász miatt amúgy sem érezzük üresnek.

Toszkán lencsés egytál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kreol jambalaya
Kreol jambalaya

A garnélát tisztítsuk meg, és egy tálban vízzel felöntve tegyük félre. Karikázzuk fel a kolbászt, tisztítsuk, aprítsuk a hagymákat. A csirkemellet mossuk meg, és kockázzuk fel, a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csirkés tészta csőben sütve
Csirkés tészta csőben sütve

A sült csirkemellet felaprítom és a többi hozzávalóval egy tűzálló tálba teszem, összekeverem, a tetejét megszórom a reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverése...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás-húsos tészta kapros tejföllel
Burgonyás-húsos tészta kapros tejföllel

A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. A húst és a hagymát felkockázzuk. A vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst, ezután fűszerezzük sóval, borssal, kevés őrölt kömén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Magyaros töltött paprika
Magyaros töltött paprika

1. A paprikákat megmossuk, gallérkájukat körbevágjuk, majd csumájukkal együtt kiemeljük a paprikákból, az ereket és magokat is eltávolítjuk a belsejükből. 2. A töltelékhez a ha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk