menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas szósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5-1 l húsleves alaplé
3 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
3-4 ek tejföl
3 ek kristálycukor
2-3 ek liszt
1-2 ek olaj vagy zsír
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:


Főzünk egy húslevest. A hagymát, sárga- és fehérrépát kivesszük, összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt.
Egy lábasban karamellizáljuk a kristálycukrot, majd felöntjük a leszűrt húslével. (Óvatosan, mert fröcsköl!!!)
Ehhez hozzáadjuk a pépesített zöldségeket, majd berántjuk, összeforraljuk és kész. Mellé húst sütünk ízlés szerint, ezeket pedig tálalhatjuk krumpligombóccal is.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Ha nincs kedvünk húslevest főzni vagy enni a zöldségeket megfőzhetjük egy húsleveskockával is húsleves helyett.

Vadas szósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almamártás
Almamártás

Az almákat kimagozzuk, felvágjuk, és annyi vízzel feltesszük főni, hogy ellepje. Beletesszük a szegfűszeget, a citrom héját és levét, valamint a kristálycukrot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokimáz süteményre
Csokimáz süteményre

A hozzávalókat nagyon simára keverjük. Nem kell hűteni!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. 2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. 3. Ha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós karamellöntet
Sós karamellöntet

A cukrot egy lábasban felolvasztjuk, kevergetés nélkül. Ha a cukor teljesen felolvadt, akkor megkeverhetjük. Lassan hozzáadogatjuk a langyos tejszínt. Végül a sós vajat, kockánként...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk