40 dkg liszt, 3 tojás, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, leve, összegyúrjuk, 4 lapot sütünk.
Krém: 2 dl tej, 2 e.k liszt felfőzzük. 20 dkg margarin, 20 dkg cukor habosra keverünk bele 1 citrom leve és héja. Az alsó lapra krém. Közepére lekvárt felsőre krém.
Máz 20 dkg porcukor, 1 citrom leve a végén pici margarin.
A lapokhoz a tojásfehérjét felverjük kemény habnak, fokozatosan adva hozzá a cukrot. Hozzáadjuk a darált diót és az átszitált lisztet. Összeforgatjuk, és három egyenlő részre oszt...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA tészta alapanyagait egy tálba tesszük, a lisztet lassanként adjuk hozzá, csak amennyit felvesz. Meggyúrjuk a tésztát, ha nyújtható állagú, akkor nincs szükség több lisztre. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojás kivételével a hozzávalókat jól elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. A tésztát hűvös helyen vagy hűtőbe pihentetjük. Ha kész a töltelék, akko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukrot a margarint és a sót felteszem főni, majd ha felforrt, akkor hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem. Leveszem a gázról és hozzákeverem villával a tojásokat....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű