menu

Családireceptkönyv.hu

Dió grillázs ( Krantz ) süti


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 tojás fehérje
250 g cukor
250 g darált dió
4 halmozott evőkanál liszt
Krém:
10 tojás sárga
150 g cukor
300 g vaj
3 vaníliás cukor
Tetejére
100 g cukor
100 g vaj

Elkészítés:


A lapokhoz a tojásfehérjét felverjük kemény habnak, fokozatosan adva hozzá a cukrot.
Hozzáadjuk a darált diót és az átszitált lisztet. Összeforgatjuk, és három egyenlő részre osztjuk.
Három egyforma méretű sütőpapírt vágunk, én 26x36 cm-t vágtam, de ha szeretnénk, hogy magasabb legyen a sütemény, akkor vágjuk kisebbre.
Egyformán elosztjuk rajta a tésztát, szépen elsimítjuk, tepsi hátulján, 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Mikor megsültek, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hűlni tesszük.

A krémhez a tojás sárgákat a cukorral kikeverjük, az edényt vízgőz fölé helyezzük, és addig keverjük, amíg jó krémes, tejföl sűrűségű lesz. Hűlni tesszük.
A vajat a vaníliás cukrokkal kihabosítjuk és a kihűlt krémmel, összekeverjük.

Összeállítjuk: A krémet három részre osztjuk, megkenjük a lapokat, a felsőt is.

100 g kristálycukrot egy serpenyőben, állandó keverés mellett szép világos színűre meg karamellizálunk, vigyázva, hogy ne legyen barna, mert akkor keserű lesz.
Amikor a cukor megkaramellizálódott, hozzáadjuk a darabosra vágott dióbelet, összeforgatjuk, és azonnal kitesszük egy előre elkészített lapítóra, amire vékonyan beolajozott celofánpapírt tettünk. Hagyjuk kihűlni, 5-10 perc, majd éles késsel felaprítjuk és rászórjuk a tészta tetejére.
Kihűtve szeleteljük.

Dió grillázs ( Krantz ) süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Gyors bejgli kelesztés nélkül
Gyors bejgli kelesztés nélkül

A töltelékhez ledarálom a mákot és diót, majd hozzáadom a reszelt citrom héjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is, és összekeverem. A vizet megforralom a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás krémes piskóta
Almás krémes piskóta

Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). Az almát az alufóliára terítjük. A tojások fehérjét k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli
Bejgli

A diót megdaráljuk. A cukrot a felhasított vaníliarúddal 1/2 dl tejben kevergetve felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a diót, esetleg egy kanál rumot (nem feltétlenül)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Keksz - Amerikai csokis keksz
Keksz - Amerikai csokis keksz

1. A lisztet, szódabikatbónát és a sót jól összekeverjük. 2. Egy konyhai robotgépben habosítsuk fel a vajat, krémsajtot, cukrot, barnacukrot, amíg szép habos lesz. 3. Adjuk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk