- 6 db csirkecomb
- 2 tojás
- 2 e.k. tej
- 150 g búzaliszt
- 2 t.k. fokhagymapor
- 2 t.k. fűszerpaprika
- 1 t.k. fekete bors (Őrölt)
- 2 e.k. zabpehely
- 1 t.k. só
Páchoz:
- 1 t.k. só
- 3 e.k. citromlé
- 1 t.k. fekete bors (őrölt)
- 1 t.k. chili (őrölt)
Elsőként elkészítjük a pácot. Egy kis edényben összekeverjük a sót, a borsot, chilit és citromlevet, majd 1-2 órára beleforgatjuk a megmosott csirkecombokat. Összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, só, bors, zabpehely, zsemlemorzsa).
Egy másik tálban alaposan összekeverjük a tojásokat a tejjel. Elővesszük a csirkecombokat és bőrével együtt először a lisztes keverékbe, majd a tojásba, majd újra a lisztes keverékbe forgatjuk őket. Forró olajban kb. 25 perc alatt, szép aranybarnára sütjük őket.
Egy táléba papírtörlőt teszünk és hagyjuk, hogy feligya a felesleges olajat, ami lecsepeg a megsült csirkéről. Sültburgonyával, vagy bármilyen más számunkra megfelelő körettel tálaljuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkehúst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a gombát felszeleteljük, a póréhagymát és az uborkát félbe vágjuk, majd úgy sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy kisebb tálban keverjük össze a fűszereket és az alaplevet. A csirkemellet kockázzuk fel, majd fektessük egy tűzálló tálba és öntsük rá a f...
Elkészítési idő: 20+20 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemell filét csíkokra vágjuk. 2. A vöröshagymát finomra vágjuk, és egy kis zsiradékon megdinszteljük, majd rátesszük a csirkemell filét. 3. Felöntjük egy kevés víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű