5 nagy alma kimagozva, vékony szeletekre vágni, citromlével meglocsolni, héját belereszelni, 5 dkg mazsola bele, 6 kiflit meglocsolni 3 dl tejjel. Habosra keverni 4 tojás sárgáját, 15 dkg cukorral, vaníliával.
Öntsük a kiflire. Majd a massza felét simítsuk, kivajazott tepsibe. Egyengessük l rajta az almát, hintsük meg fahéjjal, rakjuk rá a kifli és a massza másik felét.
Süssük 180 fokon 20 percig. 4 tojás habját keményre verjük, pirosra sütjük. Evőkanállal adagolunk rá porcukrot.
karamell Az erythritolt (eritritet) a mézzel és a vízzel közepes lángon, sokszor átkeverve elkezdjük felmelegíteni. Hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon, és mély borostyán sárga szí...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: NehézA tejet a rizst és a cukrot megfőzőm. A tojássárgákat a vajjal kikeverem. A kihűlt rizshez hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Jénai tábla te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 350 gr tejet felforralni A150 gr tejbe belekeverni a cukrot ,puddingot. A forró tejben elkeverni,lassan felfőzni,kihüteni. A vajat nagyon habosra felverni és 2 kanalakké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük. A nedves hozzávalókat apránként adagoljuk, hogy ne legyen csomós a tészta. Állni hagyjuk kb. félóráig. Utána sütjük és töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű