1 kis pohár joghurt
2 tojás
csipet só
1 dl tej
1 dl olaj
2 e.k. cukor
70 dg liszt
5 dkg élesztő
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd keverőtálban duplájára kelesztjük. Általában tejet kíván még és mivel én most elfelejtettem joghurtot és bele tenni, még többet vett fel.
Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítjük a vajat.
A lisztet langyosítsuk meg, a helyiség, ahol dolgozunk huzatmentes legyen. 3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál porcukorral, 3 kanál liszttel félsűrű kovászt készítünk....
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes1. A tésztához a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 csipet cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgákat, majd a f...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesTésztához Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz210 fokos sütőbe sütjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes