menu

Családireceptkönyv.hu

MEGGYES PITE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 22 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 1 ek. tejföl, 1 tojás + 1 tojás sárgája a lekenéshez

Töltelék: 1 üveg meggybefőtt, 1 vaníliás pudingpor, 2 dl víz, cukor ízlés szerint (kb. 3 ek.)

Elkészítés:


A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Egy 22x36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A töltelékhez a leszűrt meggylét, ami kb. 3 dl, kiegészítjük a vízzel 5 dl-re. Ebben a pudingport a cukorral elkeverjük és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Kisodorjuk és a nyújtófa segítségével az egyik lapot a tepsibe terítjük. Ha a sütőpapíron nyújtjuk ki, könnyebb a tepsibe emelni. A tölteléket rákenjük és beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal. Tojás sárgájával lekenjük és villával több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz távozni tudjon és ne púposodjon fel a teteje. Kb. 35-40 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csíkos tejszínes túrós torta
Csíkos tejszínes túrós torta

A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük. Tortaformában megsütjük, kihűtjük. Krém...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres semifreddo Zelleitündi módra
Epres semifreddo Zelleitündi módra

Az eper egyharmadát leturmioljuk egy kevés nyírfacukorral, a maradékot pedig négybe vágjuk. A joghurtot a maradék nyírfacukorral elkeverjük, a tejszínhabot kemény habbá verjük. A n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös mini kosárkák
Gyümölcsös mini kosárkák

A tojásokat a cukorral habosra verjük, egészen addig, amíg ki nem fehéredik. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és egy másik edénybe szitáljuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kosárka diós habbal (Andi receptje)
Kosárka diós habbal (Andi receptje)

A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrni. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőben pihentetni. Pihenés után a tésztát lisztezett deszkán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk