300 g étcsokoládé,
45 g vaj,
5 tojás,
4 e. k. porcukor,
240 ml habtejszín,
1 t.k. vanília kivonat
A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, félretesszük kihűlni. A tojás sárgákat 2 e.k. –nyi porcukorral összekeverjük, majd vízgőz fölé téve felmelegítjük. Utána a gőzről levéve robotgéppel addig keverjük, míg habos nem lesz, színe pedig elhalványul. Hozzákeverjük a kihűlt vajas keveréket. A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a csokis – tojásos masszához. A tejszínt a vanília kivonattal felverjük és ezt is hozzákeverjük a csokis keverékhez.
A földimogyorót feldaraboljuk, az alapport egy keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a tejet az olajat és a tojást. Az egészet egy habverővel sima tésztává keverjük. A mogyorót és a d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű,
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlsd. video
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű