5tojás sárgáját, 18 dkg cukorral kikeverünk, 2 dkg kakaó, 5 dkg liszt, 1 sütőport teszünk bele, 6 tojás fehérjéből felvert habot adunk hozzá és közepes tepsibe sütjük. Ha kihűlt baracklekvárral megkenjük. 5 tojás fehérjét, 20 dkg cukorral gőz felett keményre verjük, és rákenjük a lekvárra. 13 dkg cukor, 4 e.k tej, 2 dkg kakaó, ebből mázat főzünk, ha kész 20 dkg vajat keverünk hozzá.
Ráöntjük a hab tetejére és szépen elsimítjuk, és ha kihűlt meleg késsel szeleteljük.
A szobahőmérsékletű vajat (vagy margarint) robotgéppel keverjük el a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a kávét és a vanília kivonatot. A lisztet szitáljuk át a sütőporral. Keverjük hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elkeverjük a cukorral, van.cukorral, olajjal, vízzel, majd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Másik felébe beletess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint a kétféle cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgával jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. 2. Egy kb....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű