30 dkg barna cukor,
2 dl étolaj,
4 nagy tojás,
10 dkg darált dió,
28 dkg liszt,
40 dkg reszelt sárgarépa,
1 citrom reszelt héja,
1 sütőpor,
1 mk, almás rétes fűszerkeverék (vagy mézeskalács fűszer),
csipet só,
20 dkg natúr krémsajt,
10 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük a reszelt répával. Zsírozott, lisztezett tepsiben (22x36 cm), 180 °C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a cukrokkal kikevert krémsajttal és reszelt répával díszítjük.
Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral, majd hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félórát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, habverővel beledolgozzuk a porcukrot, majd vízg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA linzertésztához jól összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy lapot kinyújtunk belőle, előmelegített sütőben, közepes hőfokon félig megsütjük. Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben simára keverjük az élesztőt és a tojássárgáját. A lisztet egy tálba szitáljuk elkeverjük benne a porcukrot és a sót, majd és elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat, azután...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes