30 dkg liszt
10 dkg búzaliszt
1 tasak szárított élesztő
1 t.k. só
1 dl natúr joghurt
2 e.k. fokhagyma
3 dl tejföl
20 dkg szeletelt bacon
frissen őrölt bors
A liszteket elkeverjük egymással, az élesztővel és a sóval. Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, elkeverjük és annyi langyos vizet (1,5-2 dl) adunk hozzá, hogy gyúrható, lágy kenyértésztát kapjunk.
A tésztát ruganyosra, homogénre dagasztjuk, majd letakarva, szobahőmérsékletlen 1,5 órán át kelni hagyjuk.
8 részre osztjuk a tésztát, gömböket formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyesével vékony körökre kinyújtjuk őket. Megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert sózott tejföllel, rátesszük a bacondarabokat, és megborsozzuk.
Kettéhajtjuk a lepényt, a széleket összenyomkodjuk, és forró grill-lapon, faszenes grillen oldalanként kb. 2 perc alatt készre sütjük.
Összekeverjük a hozzávalókat,kidagasztjuk,majd kelni hagyjuk.Kigombócozzuk,majd újra kelesztjük és végül kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSmula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C. Häll en del av degspadet över jästen och rör tills den är upplöst. Til...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézEgy kevés langyos cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. . A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, sót, tojásokat, végül a felfuttatott élesztőt és v...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókból tésztát dagasztunk, hagyjuk megkelni./Én az élesztőt 1 kk cukorral habosra kikeverem egy pohárban és úgy öntöm a liszthez, amióta Tupperware dagasztótállal dolgozom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű