4 - 5 db lehetőleg fok,de ha nincs akkor vöröshagyma gerezd, csak akkor hívjuk hagyma levesnek.
10 dkg vaj és nem margarin
2 ek liszt púposan
1 l tehéntej
1 fokhagymakrémleveskocka
csipet bors, só
toast kenyér vagy piritott
1. Vajon megdinszteljük a lereszelt fokhagymát, folyamatos keverés közben, rádobjuk a két ek lisztet, majd felengedjük tejjel.
2. Amikor egyneművé válik, beledobjuk a leveskockát, megborsozzuk. Közepes lángon főzzük néhány percig, majd állni hagyjuk.
3. Kockára vágjuk a kenyeret és megpirítjuk őket.
Ez a leves tuti finom!!!
1. A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. 2. Utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot megmossuk, másfél liter vízbe tesszük, sózzuk, puhára főzzük és a hagymás-paprikás rántással berántjuk, még 10 percig főzzük, végül zöldpetrezselyemmel, ecettel, csipet...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA hagymát elkezdjük dinsztelni, apró kockára vágott zellerrel, majd felöntjük 1,5 l leveskockával készült és csirkemellel együtt megfőzzük, fűszerezzük. Majd a lét Összeturmixoljuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes