30 dkg durum liszt, 20 dkg sima liszt, 7 g szárított élesztő, 1 csipet cukor, 1 csapott ek. só, 3-3,5 dl langyos víz, 1 ek. langyos margarin, vagy olaj. Kenéshez: egy kevés tojás, kb. 2 ek. olvasztott szalonnazsír, 1 gerezd fokhagyma.
A szárazanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, majd a langyos vízzel sima tésztává dagasztjuk (nekem ez kb. 10 perc, a robotgép dagasztó spiráljával... ? ). Miután kétszeresére kelesztjük, újra átgyúrjuk, egy 20x30-as tepsibe nyomkodjuk, átlósan megvágjuk, tetejét megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megkérgesedik. Ekkor kivesszük, megkenjük zúzott fokhagymával ízesített szalonnazsírral és visszatesszük a sütőbe. Amikor megsült, a sütőből kivéve, újra átkenjük.
Langyos vízbe kevertem a porélesztőt,külön kikevertem a száraz és a nedves alapanyagokat,mígvégül összekevertem az egészet és pár percig gyúrtam,először lágynak tűnik,de ahogy gyúr...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: NehézAz élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl cukros kézmeleg vízben elkeverjük az élesztőt, hozzáadunk 10 dkg lisztet (a 40 dkg-ból) és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTehát a KOVÁSZ port fel kell önteni kézmeleg vízzel, hagyni kell benne felázni … ezt célszerű este megcsinálni, mert reggelre fel is ázik… reggel meg kell etetni, ez azt jelenti ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes