32 dkg langyos víz
6 ek olaj
2,5 dkg friss élesztő
20 dkg rétes liszt
44 dkg sima liszt
2 csapott teáskanál só
Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas tésztát dagasztok belőle.
Duplájára kelesztem, 40-50 perc.
Három részre osztom, alaposan átgyúrom és gombócokat formázok belőle. A gombócokat kézzel kinyomogatom laposra, majd elkezdem feltekerni úgy, hogy minden tekerést lenyomogatok a tenyerem élével.
A megformázott rudakat kisodrom, és belerakom a bagett formába. (nemsokára hozok képeket arról, hogy lehet sütőlapon, sütőpapírral bagettet sütni) Letakarom és 20-25 percet hagyom kelni. Előmelegítem a sütőt 220 fokra és egy hőálló tálkába vizet teszek az aljába.
A megkelt tésztát bemetszem, megspriccelem hideg vízzel, és a forrós sütőben szép ropogósra sütöm, 30-35 perc.
A 40 lisztet+1 dkg élesztőt+3,5 dl vizet fakanállal összekeverjük,galuska állagú legyen a tésztánk.Egy nagyobb tálba letakarva a konyhapulton hagyom másnap reggelig. Másnap a több...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAlle Zutaten zusammen in eine Schüssel geben und mit einem Löffel gut miteinander vermischen. Mit dem Löffel nun 12 gleich große Portionen abnehmen und auf ein mit Backpapier beleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFolyadék,cukor,élesztő összekeverni. Hozzá liszt,só,olaj dagasztani,40-45 p kelesztés. 2 felé oszt, cipót formálni, kicsit tenyérrel ellapítani kb. 20-25 cm kör. Tepsi,papír kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítse elő a sütőt 180C hőmérsékletre Keverje össze a vajat, a fokhagymát és a sót egy hőálló tálban, és olvassza meg a mikrohullámú sütőben. Keverje hozzá a petrezselymet. V...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes