menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
15 dkg mazsola
Aszalt füge,
Aszalt sárgabarack,
Aszalt szilva
Aszalt datolya
Kandírozott trópusi gyümölcs
Cukrozott citromhéj,
Cukrozott narancshéj,
10 dkg durvára őrölt dió vagy mandula, mogyoró
10 dkg csokoládé, akár lehet tortabevonó is
25 dkg margarin
30 dkg cukor
4 cs. vaníliás cukor
8 db tojás
4 e.k. rum
30 dkg liszt
½ csomag sütőpor

Elkészítés:


Két darab 29,5x11x4 cm-es gyümölcskenyér sütőm van. Kivajazom, kilisztezem és a lisztet jól ki kell ütögetni belőle.

A nagy darabos aszalt gyümölcsöket és a csokoládét is kis kockákra vágjuk, kb. amekkora a kandírozott gyümölcsök, a lisztet kimérjük és összekeverjük a sütőporral. A mazsolát kis ideig vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. (Állítólag érdemes egy kissé a felületét meglisztezni, mert akkor nem süllyed le a tészta aljába, nem érdemes az időt tölteni vele!)
A margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a tojásokat hozzáadjuk, majd apránként a lisztet is beledolgozzuk, majd hozzákeverjük a rumot. A tésztának olyan állagúnak kell lennie, a nokedli tésztájánál hígabb, de a piskótatésztánál sűrűbb legyen. Ha nem ilyen, akkor vagy liszttel, vagy rummal, tejszínnel sűríteni, vagy hígítani!
A könyv azt írja, hogy még a tésztába bele kell keverni a gyümölcsöket, de én jobban szeretem utólag beleszórni a hozzávalókat. Tehát elosztom a sütőformákba a folyékony masszát kétfelé, majd először a diót szórom rá nagyjából egyenlő arányban, majd jön a mazsola, azután az aszalt, kandírozott gyümölcsök. Ezek ottmaradnak a tészta tetején, ezért kissé beleböködösöm őket egy fa evőpálcikával, vagy hústűvel a masszába, a végére kissé tényleg lesüllyednek a sütőforma aljába.

Előmelegített sütőben kb. 160-170 fokon sütöm meg, ez eléggé lassú, de vigyázni kell, hogy a teteje meg ne égjen, hústű próba után lehet csak abbahagyni a sütést.

Még forrón ráöntöm a kakaómasszát és apró színes cukorral, gyümölccsel, dióval, mogyoróval stb. egyébbel díszítem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
432. Diós - kávés
432. Diós - kávés

Piskótát sütni. Krém: tej,liszt, kávé, vaníliás cukor sűrűre főzni,hűteni. A margarint a cukorral kikeverni. A két krémet össze keverni, hozzá adni a diót. A tésztára kenni a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Szilvalekváros süti
Szilvalekváros süti

Lisztre morzsoljuk az élesztőt majd a sót cukrot ,a tejfőlt, és a zsiradékot,bedagasztjuk,és kelesztjük. ha meg kelt vékoyra nyújtjuk szaggatóval kiszaggatjuk majd lekvárt teszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Cea mai rapida prajitura
Cea mai rapida prajitura

1. Amesteca dulceata cu bicarbonatul. Compozitia va creste in volum si va face spuma. 2. Dupa 5 minute pune ouale, iaurtul, zaharul si faina. Omogenizeaza bine. In cazul in care f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ribizlis-túrós rácsos recept
Ribizlis-túrós rácsos recept

1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. 2. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk