1 csésze orgonavirág
1 csésze víz
1 csésze cukor
1/2 - 1 citrom leve
zárható üveg
Szemezzük le a virágokat! Vigyázni kell, hogy a zöld rész ne maradjon benne. Ezután a cukrot a vízben felfözzük. A virágokat hideg vizzel lemossuk, leöblítjük, leszűrjük, majd a szirupban 4-5 percet főzzük. A tűzről levéve belecsavarjuk a citrom levét. A szörpöt leszűrés után üvegekbe töltjük. Mivel nem tartalmaz tartósítószert, tartsuk a hűtőben, nehogy megromoljon.
Csipkebogyólikőr1 kilogramm csipkebogyót vagdalj össze apróra, és önts rá 1,5 liter pálinkát. Legjobb az alma, mert ennek nincs szaga. Keverj hozzá körülbelül 20 dekagramm cukrot -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlaposan mossuk meg a citromokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval szedjük le a héj sárga részét, vigyázva, hogy a kesernyés fehér részt ne vágjuk le. Tegyük a héjat egy üvege...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy jól záródó csatos üvegbe teszem, hogy a széndioxid ne szökjön el. 2-3 napig érlelem, naponta sziszegtetem, de nem nyitom ki teljesen az üveget Nagyon lassan ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű