Hozzávalók:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
3,5 dl habtejszín
400 g édes keksz, vagy esetleg piskóta tallér
Bevonat:
45 g vaj
3 evőkanál tej
45 g kakaópor
150 g porcukor
Elkészítés:
Alaposan keverjük ki a tejet a pudingporral. Belekeverjük a hideg tejszínt.
Egy 23 cm X 30 cm-es tepsit kibélelünk a keksszel. Fontos, hogy teljes egészében befedje a tepsit, tehát lehet, hogy itt-ott le kell vágni a kekszekből.
A keksz tetejére ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet.
Ez után megint keksz réteg következik, majd megint egy puding réteg. A tetejére keksz jöjjön.
Bevonat:
Mikróban megolvasszuk a vajat és belekeverjük a tejbe. Ehhez jön még a kakaópor és a porcukor. Összekeverjük őket. Kicsit híg mázat kapunk, amelyet a kekszes rétegre öntünk és szépen elsimítjuk. (Sokszor dupla adag bevonattal dolgozom).
Egy éjszakán át hűtőben tároljuk, majd jóízűen elfogyasztjuk.
A hozzávalókat a robotgép dagasztóspiráljával összedolgozom, folpackba teszem a cipót, és megy fél órára a hűtőbe.(lehet többre is,akár egész éjszakára) 3-4 mm vékonyra nyújtom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy aprótígéppel összedaráljuk az Oreokat és mogyorót, majd az olvasztott vajjal elkeverjük és poharakba adagoljuk. A mascarponét elkeverjük a nutellával és a kemény habbá vert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a tojásokat elkeverem felváltva a tejjel, szódavízzel, csipet sót, csipet cukrot teszek hozzá, beleöntök a tésztába még 1 dl olajat. Az első palacsinta sütése előtt kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű