Lótuszvirág keksz
Hozzávalók:
125 g vaj
40 g porcukor
20 g kukoricaliszt
1/2 ek pudingpor
200 g liszt
1 tk vanília kivonat
1/2 tojás sárgája
Keverjük össze a vajat és a porcukrot,adjuk hozzá a tojást és a vaníliát.
A liszteket és a pudingport szitáljuk össze, és gyúrjuk össze a vajas keverékkel, akkor jó ha puha, és már nem ragad.
Vegyünk ki belőle egy kicsit amit zöld ételfestékkel színezünk.
Nyújtsuk ki a tésztát folpack között vékonyra, virág alakú sütemény kiszúróval vágjuk ki, és habzsákhoz tartozó fém kinyomófejek segítségével formázzuk a képen (2.kép) látható módon.
A fejek benne maradnak sütés közben is a tésztában, így sajnos sok darabra lesz hozzá szükégünk.
(CC tipp: gyűrjünk alufóliából megfelelő méretű kúpokat )
Állítsuk a virágokat a szirmaikra (lásd 2. kép!) és a zöld tésztából formázzuk meg rá a díszítést.Hagyjuk pihenni míg a sütő bemelegszik 170 °C-ra, süssük 20 percig.
A formán hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki belőlük és töltsük meg mogyorókrémmel vagy tetszés szerint bármilyen más krémmel.
Kétfelé vesszük a piskóta hozzávalóit, és két lapot sütünk belőle. Az egész tojásokat a cukorral és a vízzel addig verjük, amíg a massza ki nem fehéredik, és a térfogata is meg nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meggyen és a fahéjon kívül az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk egy tálban. (Érdemes a lisztet és a sütőport előtte egy másik tálban összekevereni.) Az összekevert tészt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekeverjük. A tetejét megszórjuk gyümölccsel. Én meggyel szoktam csinálni, de bármilyen gyümölccsel lehet.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük (NEM légkeverés!). A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral (lehetőleg fehéredésig). Hozzáadjuk a joghurtokat. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű