2-inch piece fresh ginger, cut into thin rounds
2 cinnamon sticks
2 teaspoons black peppercorns
10 whole cloves
6 cardamom pods
6 cups cold water
6 bags of black tea (preferably Darjeeling)
2 cups whole milk
1/2 cup (packed) golden brown sugar
Combine first 5 ingredients in medium saucepan. Using mallet or back of large spoon, lightly crush or bruise spices. Add 6 cups water; bring to boil over high heat. Reduce heat to medium-low, partially cover pan, and simmer gently 10 minutes. Remove from heat. Add tea bags and steep 5 minutes. Discard tea bags. Add milk and sugar. Bring tea just to simmer over high heat, whisking until sugar dissolves. Strain chai into teapot and serve hot.
http://www.epicurious.com/recipes/food/views/homemade-chai-201226
Az a jó a szörpökben, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek. Nincs ez másként a bodzaszörppel sem. Annyi a dolgunk, hogy a frissen szedett virágernyőket amennyire csak lehet, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A banánt, a barackot, apróra darabolva, a mézet, és egy csipetnyi fahéjat tegyünk a turmixgépbe, mixeljük jó habosra, majd adjuk hozzá az apró jégkockákat, és ezzel is forgassun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖssze kell turmixolni. :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindig azzal kezdem, higy szedek a kertben egy kisebb csokor mentát. Megmosom, leszedegetem a leveleit, beledobom a kancsóba. Felteszek firrni vizet. Előkészítek 2 db 2 decis bö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű