3-4 fő
1 kisebb sütőtök
100 gramm feketelencse
150 gramm kecskesajt
1 teáskanál füstölt paprika
1 maréknyi rukkola
olívaolaj
vörösbor ecet
só és bors
A sütőtököt félbe vágjuk, eltávolítjuk a magokat, meglocsoljuk olajjal és alufóliába csomagoljuk. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük.
Közben nagyjából 30 perc alatt megfőzzük a feketelencsét.
Mindent hagyjunk kihűlni.
Egy nagy tálban összekeverjük az olajat, ecetet, paprikát, sót és borsot.
Hozzáadjuk a rukkolát, a meghámozott és kokckákra vágott sütőtököt, a lencsét és a sajtot. Óvatosan összekeverjük és azonnal tálaljuk.
-a hozzávalókat tetszés szerint felaprítjuk és salátás tálba tesszük -meglocsoljuk a balzsamecet +olívaolaj +juharszirup keverékével, -jól elkeverjük -fogyasztásig hűtőben pihen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben felforrósítjuk a két kanál olajat és ráöntjük a bulgurt. Kevergetve átpirítjuk. Másfélszeres vízzel felöntjük és sóval ízesítjük. Lefedve, mérsékelt tűzön 10-15 per...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, olajban átsütjük. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikákat csíkokra vágjuk, a salátaleveleket kisebb darabokra tépjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Salat putzen, gut waschen und in mundgerechte Stücke zerpflücken. Die Gurke schälen und in Scheiben hobeln, etwas einsalzen. Paprikaschote waschen, vom Kerngehäuse befreien und...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű