2 l víz
2 dl 20% ecet
20 dkg k.cukor
2 csapott ek. só
1 tk borkénpor
1tk szódabikarbóna
1 kk. szalicil
Fentieket összekeverni.
Üveg aljéba 2-3 babérlevél, 1 db torma, 20 szem bors, 2-3 szegfűbors, 2-3 g. fokhagyma, 2-3 apró hagyma, 1 szál kapor
Uborkák szorosan egymás mellé. A levet hidegen ráönteni.
Nagy üveghez!
Válasszunk egy nagyobb, keményebb káposztát válassz. A külső levelei szedjük le, mossuk meg, a torzsáját vágjuk ki, és vékonyan szeljük fel, vagy egy konyhai robotgép káposztaresze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem, ha f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFiatal cukkinit csak megmossuk, és felszeleteljük, az idősebbeket meghámozzuk, ha szükséges eltávolítjuk a magokat. Vékony csíkokra felszeleteljük, és megsózzuk. Hagyjuk állni...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézkövetkezik a palackozás. A csavaros tető alá tegyünk egy réteg cellofánt, mert az ecetes lé marhatja a kupakot. Egy széles lábas aljára konyharuhát teszünk, erre annyi üveget ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű