20dkg vaj
20dkg étcsoki
20 dkg cukor
6 tojás
20 dkg liszt
vaníliás cukor
baracklekvár
tortabevonó
Vajat habosra verni+ megolvasztott csoki, cukor, van. cukor, tojás sárgája.
+ liszt
+ keményre felvert tojásfehérje
Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformában megsütni.
Ha kihűlt, megmelegített baracklekvárral megkenni.
Ha kihűlt, tetejére a tortabevonó. Én Katicát használok, kicsi olajjal és vízzel összekeverve.
Egy 28 cm tortaformába, ami fontos, hogy ne legyen kapcsos, beledarabolom a vajat, beleszórom a cukrot, belecsorgatom a mézet és a vanília kikapart magját. Lassú tűzön megolvasztom...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához A tojásfehérjéket egy csipet sóval félkemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a cukrot. Folyamatos keverés mellett beletesszük a tojássá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 l tejet felmelegítek, beleteszem a rumaromát, 3 evőkanál cukrot, és a vaníliás cukrot. Miután összekevertem, fogok egy csatos tortaformát, a babapiskótát egyenként beleáztatom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojássjárgájával kikeverjük, a fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet, mogyorót és csokit a cukros tojássárgájához keverjük, végül a habot is beleforgatjuk. Torta...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes