menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros gombócleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg füstölt kolbász,
4 - 5 db burgonya,
1 db Vhagyma,
1 -3 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
1 db tojás,
petrezselyemzöld, bors, só, ételízesítő,
2 dl tejföl,
2-3 ek. liszt

Elkészítés:


A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk pici pirospaprikával, és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy kb. 3 l legyen. Ízesítjük sóval, és tovább főzzük. Közben a kihűlt és jól összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, a petrezselyemzöldet, , pici őrölt borsot, pici ételízesítőt és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a tejfölt egy kevés levessel simára keverjük, belecsorgatjuk, majd jól összeforraljuk.

Magyaros gombócleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Bazsalikomos cukkinikrémleves
Bazsalikomos cukkinikrémleves

Ha nincs kész zöldséglevesünk, a leveskockát feloldjuk 1 liter forró vízben. A cukkinit apró kockára vágjuk. A felaprított hagymát, az összezúzott fokhagymát az olívaolajon üveg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Sütőtökleves judásfüle gombával - TCM
Sütőtökleves judásfüle gombával - TCM

A gyömbért, a fokhagymát, néhány percig kavargatva pirítjuk kevés olajon vagy tisztított vajon. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg! 2. Beletesszük a tököt, átforgatjuk, és legalább 5-6...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Újhagymás spárgaleves csirkehússal
Újhagymás spárgaleves csirkehússal

1. lépés Először is a spárgákat készítsük elő: vágjuk le a csúcsait, és alaposan mossuk meg, hogy ne maradjon benne homok. Ha fehérspárgát használsz, akkor a szárát pucold meg egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gulyásleves
Gulyásleves

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk a fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk