35-40 dkg liszt
1 tojássárgája
2,5 dl langyos tej
3 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
só
meggy
cukor
fahéj
vaníliás cukor
Sima kelt tészta egy tepsihez: 35-40 dkg liszt, 1 tojássárgája, csipet só, 2,5 dl langyos cukros tejben felfuttatott 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olaj. Kelt tésztát kidolgozzuk, letakarva pihentetjük legalább fél órát. Majd olajjal vékonyan kikenni a tepsit a tésztát belesimítani, megrakni meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, szilvával stb. Megszórni van. cukorral, fahéjjal ízlés szerint és egy kevés kristálycukorral. A szilvásat cukrozott mákkal szoktam készíteni. Majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük.
Az élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatjuk, utána a liszttel, sóval, tojással rétestészta állagúra gyúrjuk. Fél óra kelesztés után kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, ami a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük. 2. Hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a porcukrot és a tojásokat, majd fakanállal egyneművé dolgozzuk. 3. A banánt kis kockákra vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összedolgozzuk, félretesszük. Meghámozzuk az almát, majd lereszeljük. A vajon ledinszteljük. Az almakrémnél leírtak szerint ízesítjük. A pudingot 5 evőkaná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLiszt, só, tojássárga,víz, ecet össze. 20 perc pihi. Liszt, vaj össze gyúrni, 15 perc pihi. hütő krém: tej, pudingpor főz , cukor, vanilia, sűrűre főzni, pihi rugalmas, pu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz