menu

Családireceptkönyv.hu

Almás csavart


Írta:

Elk. idő: 2h.(1h. kelés)
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 csapott kk só
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek cukor
1 tojás
10 dkg margarin Töltelékhez:
5 nagyobb alma
3 púpos ek cukor
1 tk fahéj
2 ek darált törökmogyoró (esetleg dió, de el is hagyható)

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a margarint. Alaposan kidagasztjuk.

Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Az almát meghámozzuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükségünk.

A gyümölcshöz adjuk a cukrot és a fahéjat, jól összekeverjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk. Elnyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakra.

A tészta egyik felén egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket és megszórjuk a darált mogyoróval. Ráhajtjuk a töltelékre a tészta másik felét. Kb. 2 cm vastag csíkokat vágunk.

A csíkokat egyesével megtekerjük párszor és a vágott végét összecsípjük, alulra fordítjuk. Akkor lesz szép a csavarás, ha egy irányba csavarjuk a tésztát minden egyes csíkon. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb.

Hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő. Ez kb. 20 perc. Egy tojást elkeverünk kevés tejjel és lekenjük a csavarok tésztás részét. Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


14 db csavar lett ebből az adag tésztából.

             Almás csavart

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Csokis-szilvalekváros bukta
Csokis-szilvalekváros bukta

A töltelék készítése: A tejjel a pudingport felfőzzük,kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. A tészta készítése: Kevés langyos tejben az élesztőt felfu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hétrétű rétes
Hétrétű rétes

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam. 7 egyforma cipóra osztottam. A zsírba kevertem az ecetet. A cipókat egyesével kb. tányér nagyságúra nyújtottam. Az első tésztát megkentem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Teljeskiőrlésű kalácstekercs (Mártus)
Teljeskiőrlésű kalácstekercs (Mártus)

Egy rugalmas tésztát kell kapni ami elválik az edény falától. Ezért is írtam, hogy a folyadékot lassan adjátok hozzá inkább. Ha bedagasztottátok kettéveszitek, és a feléhez még ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Nutellás banánkenyér
Nutellás banánkenyér

Egy tálban robotgéppel 2 percig keverjük a tojást, puha vajat, tejet és a barnacukrot. Közben előmelegítjük a sütőt 175 C-ra. Egy másik tálba kimérjük a lisztet és összekeverjük e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk