menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis lángos


Írta:

Elk. idő: 2óra
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g búzaliszt (BL55)
250 g burgonya (főtt, áttört)
1 csapott teáskanál kristálycukor
200 ml 2,8%-os tej
15 g élesztő (friss)
1 nagy csipet só
A sütéshez
étolaj

Elkészítés:


A langyos tejbe tegyük bele a cukrot, és az élesztőt. Kezünkkel jól oldjuk fel az élesztőt, majd hagyjuk 5-10 percig pihenni a keveréket, hogy az élesztő felfusson.Tegyük egy tálba a lisztet, keverjük el a sóval, majd tegyük hozzá a főtt, áttört burgonyát, és a felfuttatott élesztőt is.Most alaposan dolgozzuk el a tésztát. Ha összeállt, akár az asztalra is kivehetjük, ott könnyebb dagasztani. Kb 10 perc dagasztás után a tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le egy konyharuhával, és meleg - nem forró! - helyen kb 45 percen át kelesszük.A két-háromszorosára kelt tésztát vékony liszten nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra, majd egy vizespohárral szaggassunk ki belőle darabokat.A kiszúrt darabokat 10-20 percig pihentessük, úgy, hogy ne kelhessenek össze, majd kezünkkel kissé húzzuk szét őket lángos alakúra.Melegítsünk olajat egy nagy serpenyőben, és egyenként süssük ki a lángosokat - egyszer forgatva. A kisült lángosokat ne tegyük egymásra! Egy szalvétával fedett tálcán terítsük szét őket.Ahogy kisültek, fokhagymával, tejföllel kenjük le, reszelt trappista sajttal bőségesen szórjuk meg. A sütést követően minél hamarabb fogyasszuk!

Krumplis lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Köménymagos borkorcsolya
Köménymagos borkorcsolya

Tésztát gyúrunk az összetevőkből. Legalább fél órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk. Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal/köménymaggal. Felvágjuk, majd te...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós stangli kifli (Vaskeresztes)
Sós stangli kifli (Vaskeresztes)

Az élesztőt 1-2 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és elkezdjük dagasztani a tésztát. Közbe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Lángos
Lángos

élesztőt felfuttatni és összedolgozni majd be a hűtőbe

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
TÚRÓS POGÁCSÁM
TÚRÓS POGÁCSÁM

cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt...a lisztben elmorzsoljuk a margarint...majd az anyagokat jól összedolgozzuk...kinyújtjuk szaggatjuk majd 150 fokon 35 percig sütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk