menu

Családireceptkönyv.hu

Lilahagymalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 – 6 db lilahagyma
3 ek barnacukor
10 dkg vaj
0,5 dl édes vörösbor
4 evőkanál olivaolaj
1 tk chilipehely
2 db babérlevél
3 tk színes bors
1 tk kakukkfű

Elkészítés:


Karamellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük.
Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olívaolajat, a chilit, a babérlevelet, a kakukkfüvet, és a borsot.
Amint kezd a hagyma összeesni, leöntjük a vörösborral, és lefedve tovább pároljuk.
Addig pároljuk, amíg a hagyma tökéletesen megpuhul, illetve elkezd szétesni.
Hagyjuk kihűlni, és máris üvegekbe tehetjük, szárazdunsztba állíthatjuk, vagy azonnal fogyaszthatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az a legjobb a lilahagymalekvárban, hogy évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetjük, hiszen lilahagymát mindig kapunk a boltban. Tökéletes választás húsok mellé, de akár pirítósra kenve is, sokoldalúságának köszönhetően nálunk biztosan nem maradhat el a karácsonyi asztalról sem. Rövid idő alatt elkészíthető, nem igényel semmilyen bonyolult procedúrát

Lilahagymalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kukoricakásával  készült- vegyes tál
Kukoricakásával készült- vegyes tál

A húsból fasírtot készítek, hozzá adom az áztatott zsömlét, a fűszereket, a tojást, lereszelt fokhagymát, és összegyúrom, 6-db tojást keményre főzöm, megpucolom, a gombócokat megt...

Elkészítési idő: 20-perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsanett 1
Virslis lángos
Virslis lángos

Egy nagyobb méretű tálban először összekeverem a száraz anyagokat (lisztet, élesztőt, sót, cukrot), majd hozzáöntöm a tejet is. Gépi dagasztókarral vagy fakanállal jól kidolgozom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Tavaszi túrókrém helyett
Tavaszi túrókrém helyett

Aprító- vagy turmixgépben elsőként a zöldfűszereket keverjük jól össze az olívaolajjal, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is és kevertessük pépesre. Ennyi., kész is!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kölesfasírt
Kölesfasírt

1. A kölest felöntöm 3x-os mennyiségű vízzel, és lassú tűzön megfőzöm. Leszűröm, átmosom és hagyom kihűlni. 2. A hagymát apróra vágom, és olajon aranysárgára pirítom. 3. A végén...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk