Hozzávalók:
1 kg liszt, 2 db tojás, 2 kis pohár kefir (300g), 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál só, 1 csapott evőkanál cukor, 2 dl tej, 5 dkg élesztő
Elkészítés:
A tejbe tesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Majd mindent összekeverünk a tálba.
zután letakart tálban hűtőbe tesszük. Kelni fog, tehát számoljunk vele, hogy nagyobb tál fog kelleni.
Ha állt már 3-4 órát, akkor lehet belőle sütni, de én úgy kaptam anno anyósomtól, hogy másnapig a hűtőben hagyjuk és utána süssük bő olajban.
Én mindig másnap készítem, nekünk úgy jobban bejön. És szerintem minél tovább áll a hűtőben persze a 2 hétben, amíg eltartható, annál finomabb.
Gombócokat tépünk belőle
Bő, forró olajban megsütjük az egyik, majd a másik felét.
Egy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacsk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa van kenyérsütő gépünk, akkor a tészta hozzávalóit egyszerűen bekészítjük, és a gép elvégzi helyettünk a dagasztást. (Én így tettem.) Amennyiben nincs, akkor az élesztőt kevé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1dl langyos tejben. Az útifűmaghéjat beáztatjuk 2dl langyos tejbe, és félretesszük, amíg megkocsonyásodik. A lisztet a robotgép táljába mérjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű