30 dkg liszt
12,5 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
12 dkg porcukor
1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
1/2 kg túró
12,5 dkg margarin
4 tojás
4 evőkanál búzadara
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle. A kizsírozott lisztezett őzgerincformát kibéleljük a nagyobb tésztával, beletesszük a tölteléket, s beborítjuk a kisebb cipóból készített lappal. Előmelegített sütőben 150-160°C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha megsült, kiborítjuk és a tetejét csokimázzal bevonjuk ha úgy szereted
Az ét- és a tejcsokoládéból 4-4 dekagrammot törjünk kockákra, és a vajjal együtt tegyük egy mikrózható edénybe. 20 másodperces ütemekben melegítsük a mikróban, míg a csokoládé fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézet és a margarint a mikróban összemelegíteni, amíg a vaj elolvad. A porcukrot, a tojást, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket összeturmixoljuk. A mézes vajat öss...
Elkészítési idő: 2 nap Nehézség: Közepes25 x 25 centis tál alját kirakjuk keksszel. A karamell hozzávalóit felforraljuk, majd további 6-8 percig főzzük. Ezalatt a krém besűrűsödik, de még folyékony marad. Ráöntjük a keks...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeglangyosítunk 1 dl tejet, és 1 evőkanál cukorral és a fél csomag élesztővel egy pohárban elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, hozzáadj...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: Közepes