menu

Családireceptkönyv.hu

Alma ivólé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg alma
25-35 dkg cukor
2,5-3 l víz
1 csapott teáskanál citromsav

Elkészítés:


Az almákat hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, majd felöntjük vízzel. Egyszerre kevesebbet öntsünk bele, hogy igény szerinti sűrűségű legyen a lé; mi hígabban kedveljük. (Utólag hígítva kevésbé lesz kellemes íze, akkor valamennyivel édesebbre kell hagyni.) Beleszórunk 25 dkg cukrot, és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még édesítjük. A citromsavval együtt még 1-2 percig forraljuk, majd alaposan kimosott üvegekbe szedjük, és lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp: ezzel a módszerrel körtelevet is készíthetünk. Akár hullott gyümölcs is felhasználható, a hasznos gyümölcshús súlya ehhez a mennyiséghez kb. 2-2,1kg legyen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fehércsokoládés-narancslikör
Fehércsokoládés-narancslikör

A vaníliadarabokat felhasítjuk és a narancshéjjal, tejjel felforraljuk, majd állni hagyjuk 10 percet. Átszűrjük és ismét felmelegítjük és a csokoládét felolvasztjuk benne. A tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnaszörp
Málnaszörp

Az 1 liter vizet felforraljuk. 5 literes üvegbe rakjuk a málnát , kicsit a kezünkkel összetörjük és ha a vizünk kihűlt , ráöntjük. 1 napot vékony ruhával letakarva érni hagyjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
KUBU
KUBU

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hardi
Raffaello likőr
Raffaello likőr

A Raffaello golyókat a tejjel, cukorral botmixerrel alaposan összekeverjük.Ha félbe vágod a golyókat előtte úgy egyszerűbb. Hozzáadjuk a tejszínt és a vodkát, összekeverjük. Ha nem...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk