2,5 kg alma
25-35 dkg cukor
2,5-3 l víz
1 csapott teáskanál citromsav
Az almákat hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, majd felöntjük vízzel. Egyszerre kevesebbet öntsünk bele, hogy igény szerinti sűrűségű legyen a lé; mi hígabban kedveljük. (Utólag hígítva kevésbé lesz kellemes íze, akkor valamennyivel édesebbre kell hagyni.) Beleszórunk 25 dkg cukrot, és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még édesítjük. A citromsavval együtt még 1-2 percig forraljuk, majd alaposan kimosott üvegekbe szedjük, és lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp: ezzel a módszerrel körtelevet is készíthetünk. Akár hullott gyümölcs is felhasználható, a hasznos gyümölcshús súlya ehhez a mennyiséghez kb. 2-2,1kg legyen.
A vaníliadarabokat felhasítjuk és a narancshéjjal, tejjel felforraljuk, majd állni hagyjuk 10 percet. Átszűrjük és ismét felmelegítjük és a csokoládét felolvasztjuk benne. A tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 1 liter vizet felforraljuk. 5 literes üvegbe rakjuk a málnát , kicsit a kezünkkel összetörjük és ha a vizünk kihűlt , ráöntjük. 1 napot vékony ruhával letakarva érni hagyjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Raffaello golyókat a tejjel, cukorral botmixerrel alaposan összekeverjük.Ha félbe vágod a golyókat előtte úgy egyszerűbb. Hozzáadjuk a tejszínt és a vodkát, összekeverjük. Ha nem...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz