1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só
bors
pirospaprika
Forrás: http://www.magyarorszagom.hu/ciganypecsenye.html#ixzz4bi7n6gXM
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
A szalonnazsírban félig megsütöm a karikára vágott hagymát.
Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm. (A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.
Forrás: http://www.magyarorszagom.hu/ciganypecsenye.html#ixzz4bi7yr000
1. A sertésszeleteket kiklopfoljuk, majd lisztbe forgatjuk és zsírban átsütjük. 2. A megmaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprózott hagymát és a felkockázott szalonnát, majd m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst csíkokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A szalonnát kisütjük, majd hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. majd a lecsót, kolbászt é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pörköltízesítő kockákat nyomkodjuk szét egy kevés olajban. A tarja szeleteket klopfoljuk ki finoman és dörzsöljük be a pörkölt ízesítős páccal. Tegyük hűtőbe 20-30 percre. A fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húshoz hozzáadunk 1 dl tejet, sózzuk, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. Alufóliát leterítünk, kicsit olajozzuk, majd szétterítjük rajta a darált húst. Rátesszük a sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű