menu

Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 adag
» 4 nagyobb kovászos uborka
» 3 dl kovászos uborkalé
» 3 dl leszűrt, hideg zöldségleves
» 3 dl natúr joghurt
» fél gerezd fokhagyma
» tetejére: olívaolaj

Elkészítés:


A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük. Néhány órára, esetleg egy egész éjszakára behűtjük. A tetejére ropogós pörcöt is szórhatunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a felkockázott császárszalonnát és konyhai papírtörlőn leitatjuk. A levest jégbe hűtve, a szalonnával megszórva és némi olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Őszibarack leves - OK
Őszibarack leves - OK

1. A barackokat kiszedjük a dobozból, és egyforma kis kockákra vagdaljuk. 2. A leve sem megy kárba, egy lábosba öntjük, beletesszük a barackkockákat, megszórjuk a cukorral, fah...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Cukkini tócsni
Cukkini tócsni

sűtőben kisütni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Hot dog leveles tésztában
Hot dog leveles tésztában

A leveles tészta közepére rakjuk a virsliket, amiket megkenünk mustárral, ráhalmozunk sült hagymát, erre a szeletelt sajtot, majd jó pár ecetes uborkával is megkínáljuk. A virslik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk