lapocka, comb
11,60 kg a hús...lapocka és comb.. ehhez tettem 4,5 kg szalonna.. ezeket egybe kevertem.. majd 5 kg -- 5 kg.-- 6 kg elosztottam... az 5 kilósok lettek a szalámik a 6 kiló a kolbász... a téli szalámit még egyszer átdaráltam a kis luku tárcsával...kapott egy darab szerecsendiót lereszelve... 10 szem szegfűbors...amit kávédarálóval leőröltem... 5 cikk fokhagyma amit teljesen pépesre reszeltem...egy csomag fehér bors... egy teáskanál őrölt paprika, 3 marék sót.. ezeket alaposan elkevertem.. és bő fél órát hagytam az ízeket összeérni... aztán marha vastag bélbe töltöttem
a Csabai csípős… az 3 marék só, 1 cs fehér bors, 1 fej kevés fokhagyma, 1 marék fűszerpaprika, majd fél evőkanál csípős paprika, 1 kávéskanál cayen bors, tűzes só.. ezt kuláréba töltöttem
Felszeletelem 3cm-es szeletekre, majd körbetekerem szalonnával, fogpiszkáloval megtűzöm, borsozom. 230C-on megsütöm majd 20percig sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kevés olajon átsütjük, hozzáadjuk a darált húshoz a zúzott fokhagymával, tojással és a fűszerekkel együtt. A morzsát elkeverjük a tejfölben, egy kicsit ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, majd fél óráig pihentetjük. Serpenyőben zsírt hevítünk, és a liszttel vékonyan megszórt h...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA krumplit (parázs- vagy kis méretű burgonyát használjunk) mossuk meg, majd bő vízben főzzük puhára. A húst hártyázzuk le, majd fektessük tepsibe. A fűszereket öntsük tálba, keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű